Binance Hesap Onayı İşlemleri - KYC

Binance nedir?

Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao (CZ) ve Yi He tarafından kurulan global bir kripto para borsasıdır. Binance işlem hacmi ve kullanıcı sayısı bakımından şu an dünyadaki en büyük borsalardan biri.
100’den fazla coin ve token ile işlem yapabileceğiniz Binance’te Türkçe dil desteği mevcut. Ayrıca Binance’e TL yatırmak da mümkün.
Binance özellikle Türkiye’deki kullanıcıların Bitcoin ve altcoin alım satımı için en çok tercih ettiği kripto para borsası.
Yüksek işlem hacmi, düşük komisyon oranları ve güvenlik konusundaki uygulamaları ile Binance hem Türkiye’de hem de dünyada kullanıcıların en çok kullandığı kripto para borsası.
Binance’te normal alım satım işlemlerinin yanı sıra margin trading ve futures (vadeli işlemler) de bulunuyor. Ayrıca staking işlemleri ile Binance’te para kazanmak ve kripto para kredisi çekmek de mümkün.

Binance’e nasıl kayıt olunur? Binance hesabı açma (komisyon indirimli)

Aşağıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde komisyon indirimli Binance hesabınızı açmak için TIKLAYINIZ
Binance hesabı açmak için öncelikle linke tıklayarak Binance’in kayıt sayfasına gidin: Binance

Adım 1- Kayıt sayfasında e-posta adresinizi ve en az 8 karakterden oluşan büyük harf ve rakam içeren şifrenizi girin. Kullanım koşullarını kabul ederek Kayıt ol butonuna tıklayın.
Adım 2- Robot olmadığınızı onaylamak için çubuğu kare içine çekin. E-posta adresinize onay mail’i gelecek. E-posta adresinize girerek mail’deki kodu kayıt sayfasına girin. Kodu girdikten sonra hesabınız oluşturulmuş olacaktır.
Adım 3- Aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere Binance, hesabınızın güvenliğini artırmanız için ikinci bir güvenlik seçeneğini etkinleştirmenizi isteyecek.
Google Authentication’a tıklayarak Binance hesabınız için iki aşamalı doğrulama seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle mobil cihazınıza Google Authentication uygulamasını indirin. (Bunun yerine SMS seçeneğini de kullanabilirsiniz.)
Adım 4- Uygulamayı indir aşamasını geçtikten sonra uygulamayı açarak Binance’teki QR kodunu okutun. Hesabınız Google Authentication’a otomatik olarak eklenecektir. Bir sonraki aşamada belirtildiği üzere sağ taraftaki QR kodunu bir kağıda yazarak saklayın.
Önemli: Eğer Google Authentication uygulamasını silerseniz veya telefonunuza bir şey olursa bu kod ile Binance’te kullandığınız iki aşamalı doğrulamayı sıfırlayabilirsiniz. Aksi takdirde kodu saklamaz iseniz hesabınıza erişmeniz için destek talebi ile kimliğinizi onaylamanız gerecektir.
4. aşama olan Google onaylamasını aktifleştire geçerek giriş şifrenizi ve Google Authentication uygulamasındaki devamlı yenilenen kodu girin ve devam edin.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra artık kripto para yatırma/çekim ve alım satım işlemleri yapabileceğiniz bir Binance hesabınız var. İkinci aşama olan Binance hesabınıza coin veya para yatırma adımına geçebilirsiniz.

Binance’e nasıl para yatırılır? Binance’e Türk Lirası (TL) yatırma

Binance hesabınıza banka transferi yöntemini kullanarak banka hesabınızdan veya Papara ile Türk Lirası yatırabilirsiniz. Aynı şekilde banka veya Papara hesabınıza Türk Lirası çekebilirsiniz.
Not: Binance banka transferi işlemlerini durdurdu. Ancak, Papara aracılığı ile Binance’e Türk Lirası yatırıp çekebilirsiniz. Papara ile Binance’e TL yatırmak için aşağıdaki adımları takip edin:

Binance’e Papara ile TL yatırma

Binance’e TL yatırmak için öncelikle sitede sağ üst kısımdan Cüzdan > Spot Cüzdana tıklayın. Sol tarafta bulunan yatırma kısmına gelin.
Paparayı seçin ve itibari para yatırma kısmının sağında bulunan yatırma miktarı ve TC kimlik numaranızı girin. Bu işlemleri yaptıktan sonra Papara hesabınıza giderek ödemeyi tamamlayın.
Türkiye’de ofisi olan Huobi Global’de de yakında TL yatırmak ve çekmek mümkün olacak. Huobi Global hesabı açmak için aşağıdaki rehbere gidebilirsiniz:
Binance’e banka hesabından Türk Lirası (TRY) yatırma ile ilgili aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:
Binance’te ayrıca kredi kartınız ile coin satın alabilirsiniz. Ancak kredi kartı ile yapacağınız işlemlerin komisyon oranı daha yüksek olabilir. Mevcut komisyon oranları işlem başına %3.5 veya 10 USD (hangisi daha yüksek ise). Yani işlem başına en az 10 USD komisyon ödeyeceksiniz.

Binance’te kredi kartı ile coin alma, kredi kartı ile para yatırma

Binance’te kredi kartı ile coin almak için hesabınızda sağ üst taraftaki fonlar seçeneğinin altında bulunan ”Buy with credit card” butonuna tıklayın.
Daha sonra aşağıdaki resimde görüldüğü şekilde ”amount” kısmından miktarı girerek USD veya EURO cinsinden ücreti görerek hemen al butonuna tıklayarak kredi kartınız ile coin veya token satın alabilirsiniz.
Yaklaşık 10-30 dakika içerisinde aldığınız coin’leri bakiyeler kısmında görebilirsiniz.
Bu işlemin dezavantajı komisyon oranlarının yüksek olması. Kredi kartı ile kripto para almak yerine Papara ile para yatırmak veya Türk borsalardan coin göndermek daha mantıklı.

Binance’e coin yatırma, Binance’e coin gönderme

Binance’te kredi kartı ile kripto para satın alma ve Binance’e Türk Lirası yatırma seçeneklerinin haricinde Türkiye’de kullandığınız borsalardan Binance’e coin gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken ilk önce Türkiye’deki kripto para borsalarına bankadan Türk Lirası yatırmak ve TL ile Bitcoin, Ethereum gibi bir coin satın almak. Daha sonra bu coin’leri Binance’e gönderebilirsiniz.
Eğer aldığınız kripto parayı Binance’e göndereceksiniz coin’in Binance’te işlem gördüğünden emin olun.
Binance hesabınızda cüzdan kısmında coin’lerin deposit (yatırma) adreslerini kullanarak Paribu veya BtcTurk gibi borsalardan coin Binance’e coin çekebilirsiniz.
Binance’e coin yatırmak için aşağıdaki adımları takip edin:

Adım 1: Türk kripto para borsalarından coin veya token satın alın.

Binance’e Bitcoin & altcoin aktarmak için öncelikle bir Türk borsasına üye olarak Türk lirası ile Bitcoin, Ethereum veya Binance’te de işlem gören başka bir kripto para satın alın.
Aşağıdaki rehberlerde BtcTurk veya Paribu gibi Türkiye’deki borsalardan nasıl Bitcoin veya Ethereum alacağınıza dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Binance’e coin göndermek için işlem hacmi yüksek, güvenilir, Paribu veya BtcTurk gibi bir borsayı tercih edebilirsiniz.
Paribu’dan coin alma ve Binance’e aktarma işlemi daha detaylı bir anlatım ile aşağıdaki yazıda mevcut
Adım 2: 
Türk kripto para borsalarından aldığınız coin veya token’i Binance’e gönderinTürkiye’deki borsalardan Bitcoin veya Ethereum aldıktan sonra hesabınızdan kripto para çekim işlemleri kısmından Binance adresinizi girerek coin’i Binance’e gönderebilirsiniz. Bunun için Binance hesabınızda fonlar seçeneğinin altında bulunan bakiyelere tıklayın.
Daha sonra göndereceğiniz coin’i bularak (Bitcoin, Ethereum…) yükle butonuna tıklayın. Yükle kısmında aşağıdaki resimdeki gibi seçtiğiniz coin için adresi göreceksiniz. Türkiye’de kullandığınız borsanızda kripto para çekim işlemleri kısmından coin’in adresini girerek coin’i Binance’e gönderebilirsiniz.
Sonuç olarak yukarıdaki adımlar ile bir Binance üyeliği oluşturduktan sonra kredi kartı ile direkt kripto para satın alabilir veya Türkiye’deki borsaları aracı olarak kullanarak Bitcoin, Ethereum, XRP veya Binance’te işlem gören diğer kripto paraları satın alıp Binance hesabınıza gönderebilirsiniz.

Yorumlar