Binance.com nasıl kullanılır?

Öncelikle yazı uzun gibi gözükse de işlemler çok kolay. Detaylara girmemiz gözünüzü korkutmasın. Akıllarda soru işareti kalmaması adına uzun bir yazı hazırladık.

1. Binance üyeliği

Öncelikle buradan üyeliğinizi oluşturmanız gerekiyor. Binance’ta hesap doğrulaması yapmadan günlük 2 BTC’ye kadar çekim yapabiliyorsunuz ki bu çok yüksek bir rakam. Diğer borsalarda sizden hesap doğrulaması için bir takım belgeler (kimlik, fotoğraf, fatura vb.) istenirken Binance’ta bu yok. Ayrıca sitede Türkçe dil desteği de var. Sağ üst köşeden Türkçe’yi seçebilirsiniz.


2. Havale / EFT ile para yatırma

Üyelik adımını tamamladıktan sonra artık hesabımıza Bitcoin, Ethereum veya başka coinler almak için havale yapmamız veya doğrudan kredi kartıyla Türk lirası yüklememiz gerekiyor.
  1. Sağ üst köşeden Cüzdan > Spot Cüzdanı’na tıklıyoruz.
  2. Açılan sayfada en soldan Yatırma’ya tıklıyoruz. Yatırma sayfasında itibari para sekmesine tıklıyoruz ve akabinde TRY Turkish Lira’yı seçiyoruz ve sarı renkli Yatırma yönetmi seçiniz butonuna tıklıyoruz. (bkz. alttaki resim)
3. Açılan sayfada kaç TL göndereceğimizi seçmemiz gerek. En az 100 lira gönderebiliyoruz. Rakamı yazdıktan sonra hemen altında Ödeme Yöntemi menüsünden Bank Transfer’i seçiyoruz. (bkz. alttaki resim)
4. Sarı renkli sonraki butonuyla işleme devam ediyoruz ve bize parayı göndereceğimiz banka hesap numarası gösteriliyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta havale veya EFT yaparken açıklama kısmına burada size verilen Yatırma kodunu girmeniz. Açıklama kısmına yatırma kodunu girmezseniz sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.
İşlem bu kadar!

5. Binance’da Bitcoin satın alma

Bütün adımları başarıyla tamamladınız ve yolladığınız Türk lirası hesabınıza onaylanarak geçti diyelim. Şimdi üst menüde yer alan Al-Sat > Temel butonuna tıklıyoruz. Aşağıdaki görsel bizi karşılayacak. Burada sağ üstte yer alan FIAT butonuna tıklayarak TRY’i yani Türk lirasını seçiyoruz. (bkz. aşağıdaki resim) Seçince BNB/TRY, BTC/TRY gibi Türk lirasıyla alınabilen coinler listeleniyor. Bitcoin alacaksak BTC/TRY’ye tıklıyoruz.
BTC/TRY’ye tıkladıktan sonra bizi aşağıdaki görsel karşılayacak. Bu sayfada sol altta yeşil bir BTC al butonu görüyorusunuz. BTC al bölümünde 100% butonu nütün paranızla Bitcoin almak istiyorsanız tıklamanız gereken butondur. Diyelim paranızın yarısıyla Bitcoin almak istiyorsunuz o halde 50% butonuna tıklayın. Sonrasında bize kaç Bitcoin alacağımı sistem hesaplayıp gösterecek. En sonunda yeşil BTC Al butonuyla ilk bitcoinimizi alıyoruz.
Alış emrimizi verdikten sonra daha aşağıda yer alan Açık Emirlerde işlemimiz belirecek ve muhtemelen 10 saniye içerisinde Bitcoinimizi almış olacağız. Uzun süre Open Orders’ta emrimiz kalırsa bu Bitcoin fiyatının değiştiği ve ancak emri verdiğimiz fiyata tekrar gelince alabileceğimizi gösterir. İşlemi iptal butonuyla iptal ederek yeni emir verebilirsiniz.

6. Binance’ta altcoin satma

Bu aşamaya kadar her şeyi yaptınız ve aldığınız Bitcoinler istediğiniz kadar değerlendi ve artık Bitcoin’i satıp Türk lirasına çevirmek istiyorsunuz diyelim. Yine yukarıdaki gibi bir işlem yapacağız ama bu sefer kırmızı BTC sat butonunu kullanacağız. %100 ikonuna basıp BTC sat emri verirsek tüm BTC’ler satılıp TRY olarak hesabımıza yansıyacak.

7. Binance komisyon avantajı

Her borsa işlemlerden elde ettiği komisyonlar sayesinde hizmet verir. Binance’ta bu şekilde çalışır ancak bize sağladığı bir avantajı vardır bu da Binance coin / BNB’dir. Bu altcoin, Binance’ın kendi coinidir ve örneğin 1 tane satın alıp hesabınıza koyduğunuzda bundan sonraki bütün coin alım-satım işlemlerinizde BNB coininiz kullanacak ve bu coin’de komisyon oranı %50 daha düşük. Sürekli alım satıp yapacaksanız, daha az komisyon ödemeniz için ufak veya yeterli miktarlarda BNB coin almanızı öneririm. Yukarıdaki BTC örneğindeki gibi BNB coin satın alabilirsiniz.

8. Binance bilgi sayfaları

Üst menüde yer alan Tekifler > Spot Emri sayfası alım satım işlemlerini görmenizi sağlar buradan bütün işlemlerinizi inceleyebilirsiniz. (Kaça aldınız sattınız vs.)

9. Binance‘tan coinleri çekme

Binance’ta artık bulunmak istemiyor ve elinizdeki TRY’yi banka hesabınıza çekmek istiyorsanız. Sağ üstten Cüzdan > Spot Cüzdanı’na tıklayıp açılan sayfada sol taraftan Çekme’ye tıklamanız gerekiyor.
Bu sayfadan itibari parayı seçip aşağıdan da TRY’yi seçiyoruz ve çekme yöntemi seçiniz butonuna tıklıyoruz. Aşağıdaki sayfa açılıyor.
Burada Miktar kısmına bankaya çekmek istediğimiz lira miktarını giriyoruz. Ödeme Yöntemi kısmından da Bank transferi seçiyoruz. Sonraki butonuyla işleme devam edip istenilen bilgileri girerek para çekme işlemini tamamlıyoruz.
Baştan sona tüm detaylarıyla Binance’ın nasıl kullanılacağını göstermeye çalıştım. Sormak istediğiniz soruları bu sayfa altında sorabilirsiniz.
Bu yazıyı arkadaşlarınızla veya sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bana destek olursanız çok sevinirim.
İlk Bitcoininizi bu yazıyı kullanarak aldıysanız yorum kısmında belirtin!

Yorumlar