Binance Nasıl Para Yatırılır? Binance Para Yatırma

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan ” Binance ” ülkemizde de oldukça sık kullanılan ve özellikle altcoin alım satımında tercih edilen borsalarda biridir. Türkiye’de büyük bir kitleye hitap etmesinin ardından binance Türkiye’de yaptığı toplantılar sonucunda ” Türk Lirası ” ile yatırım ve çekim yapma imkanı sunduğunu açıkladı.
Binance hesabınıza nasıl yatırım yapacaksınız? binance para yatırma işlemleri nasıldır? Bu yazımızda sizlere bu konu hakkında detaylıca bilgi sunacağız.

Binance Para Yatırma Yöntemleri

Binance hesabınıza geçtiğimiz yıla kadar yatırım yapmak için Türk bitcoin borsalarından çeşitli kripto paralar satın alarak Binance hesabınıza transfer etmeniz tek seçeneğinizdi. Tabii ki bu Türk kullanıcılar için geçerli bir durumdur. Yurt dışında yaşayanlar çeşitli ödeme yöntemlerini kullanarak Binance hesabına yatırım yapabilir.
Geçtiğimiz aylarda alınan kararla artık Binance hesabınıza doğrudan Türk Lirası yatırımı yapabileceksiniz. Yazımızın devamında sizlere hem BTC transferi hemde Türk Lirası ile yatırım yapmayı detaylıca anlatacağız.

BTC Transferli İle Binance Hesabına Para Yatırma

Hesabınıza btc yada diğer kripto paraları kullanarak para yatırmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar aşağıda yer almaktadır.
Hesabınıza giriş yapıp sağ üst köşedeki Funds seçeneğine gelip Deposit Withdrawals’a tıklayınız. Daha sonra önünüze gelen sayfada BTC’yi bulup Deposit’e tıklayınız.

BTC Deposit Adress bölümünde cüzdan adresinizi kopyalayıp BTC’lerinizi hangi borsa ve cüzdanda tutuyorsanız o cüzdan ve borsa üstünden Binance’deki cüzdanınıza BTC’lerinizi gönderebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra BTC’leriniz birkaç dakika içinde hesabınıza geçmiş olacaktır.
Yukarıdaki adımlar kripto paralar aracılığıyla Binance hesabına para yatırmak isteyenler için geçerlidir.
Bu işlemde daha önce de belirttiğimiz gibi bir Türk borsasından kripto para alım işlemi yapmış olmanız gerekmektedir. Eğer bu konu hakkında bilgi sahibi değilseniz ” Paribu İle Binance Hesabına Para Aktarma ” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Papara İle Binance Hesabına Para Yatırma

Kripto para borsası Binance ülkemizde bir ödeme yöntemi girişimi olan Papara ile anlaşma sağlayarak artık Türk kullanıcıların direkt olarak Türk Lirası yatırımı yapmasına olanak sağladı. Artık Türk kullanıcılar Papara hesapları ile Binance hesabına direkt olarak yatırım yapabilecek. Peki Nasıl?
Öncelikle yapmanız gereken Binance hesabınıza giriş yapmak. Eğer bir binance hesabınız yoksa ” Binance Üyelik ” sayfasından detaylara ulaşabilir ve hesap oluşturabilirsiniz.
Binance hesabınıza giriş yaptıktan sonra menüde yer alan ” Kripto Satın Al ” butonuna tıklayınız.
Karşınıza gelecek olan sayfada listelenen ödeme yöntemleri arasında yer alan ” Papara ” seçeneğini seçerek ” buy ” butonuna tıklıyoruz.
Papara ile buy butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda Türk Lirası yüklemek için yapmanız gereken ” Top up TRY now ” yazısına tıklamak.
Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda karşınıza ” İtibari Para Yatırma ” sayfası gelecektir. Bu sayfada Papara hesabınızdan ne kadar yatırım yapacağınızı belirtmeniz gereklidir. Bu işlemi yapıp sonraki adıma geçiyoruz.
Yukarıdaki işlemlerden sonra ise karşınıza gelecek olan sayfada sizden ” Papara ” hesabınıza tanımlı olan T.C Kimlik numaranız istenecektir. Bu bilgiyi de doğru şekilde giriş yapıyoruz ve GÖNDER butonuna basıyoruz.
yukarıdaki adımlardan sonra sizi sistem ” papara ” sayfasına yönlendirecektir. Açılan sayfada papara hesabınıza giriş yapın.
Papara hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada sizden ödemeyi onaylanamanız istenecektir. Bu adımda da ödemeyi onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere artık Binance hesabınıza Papara kullanarak TL yatırımı gerçekleştirebilirsiniz. TL yatırımlarınız yalnızca Papara ile gerçekleşmektedir. Henüz papara harici farklı bir anlaşma yoktur.
Papara ile hesabınıza Türk Lirası yükledikten sonra Binance üzerinden bitcoin veya diğer altcoinlerin alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz

Yorumlar